Clubhuis de Sportbond

Alle danslessen worden gegeven op de volgende leuke, sfeervolle en professionele locatie:

Clubhuis Spel- en Sportvereniging de Sportbond
Zuidendijk 363b
3317 RN Dordrecht (achter woonhuis nummer 363, tegenover de Kennedy school)

Het clubhuis de Sportbond

Onze lessen, verschillende niveaus en doelgroepen, worden gegeven in de grote en sfeervolle locatie in het clubhuis van Spel- en Sportvereniging de Sportbond te Dordrecht.

Het Clubhuis valt onder Spel- en Sportvereniging de Sportbond, gevestigd aan de Zuidendijk in Dordrecht.

Iedere dinsdag krijgen ongeveer 220 kinderen in de Sportboulevard zwemles van de vrijwilligers van Spel- en Sportvereniging De Sportbond. Zij bestaan al sinds 1928 jaar, dankzij een groot aantal vrijwilligers, en hebben als belangrijkste doel zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige (goedkope) manier aan het sporten te krijgen.

De naam Sportbond, aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond, is wellicht een beetje verwarrend voor wie niet bekend is met de vereniging. Denk je snel aan een overkoepelende organisatie. Vroeger was dat eigenlijk ook zo, want onder de vereniging hing niet alleen een zwemtak, maar ook een grote gymnastiekafdeling, een volleybalgroep en een tamboer- en majorettekorps. Er werd zelfs aan toneel en volksdansen gedaan. Alles draaide en draait nog steeds volledig op vrijwilligers.

Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden op dit gebied. De vrijwillige zweminstructeurs van de Sportbond zijn daar voor opgeleid. De ouders van de leerlingen kunnen er overigens ook voor kiezen niet op de warme tribune te gaan zitten, maar lid te worden en zelf tijdens de les recreatief te zwemmen. “Onze grote wens is de vereniging verder uit te bouwen. “Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan sport voor ouderen in het zwembad of in ons clubhuis. Hiervoor zoeken wij nog vrijwilligers.

Clubhuis

Buiten de zwemlessen organiseert de Sportbond verschillende activiteiten voor de leden. Onder meer met Sinterklaas en Kerst. Maar het eigen clubhuis kan, naast de J.F. Kennedyschool aan de Zuidendijk 363b, ook gebruikt worden voor instructie van de vrijwilligers en EHBO-lessen. Ook disco’s voor kinderen en spelletjes- en knutselmiddagen worden georganiseerd. Vanaf januari 2019 op dinsdag- en donderdagavond salsalessen voor alle leeftijden en op donderdagmiddag salsalessen voor Senioren.