Dansschool SalsaSamen

Wij zijn een dansschool in Dordrecht. De lessen worden verzorgd door oprichtster Wendy van der Zee samen met haar ervaren danspartner Arjan Groeneweegen , assistent en hulpheer Djan Saris en assistente Roxy van Mierlé.

Wendy van der Zee – docent + eigenares
Wendy van der Zee, woonachtig in Dordrecht, begon op 13 jarige leeftijd met streetdance en gaf vanaf dat ze 16 was les aan verschillende groepen en leeftijden. Vervolgens kwam ze in aanraking met salsadansen en dat vond ze helemaal te gek. Na diverse cursussen te hebben gevolgd, begon ze in 2011 met lesgeven van salsalessen bij een dansschool in Dordrecht. Dat deed ze met veel plezier en na 6 jaar besloot ze haar eigen dansschool te openen genaamd SalsaSamen. “Het is voor mij altijd al een droom geweest om een eigen dansschool op te richten, wie niet waagt die niet wint, dus nam ik de stap. De cursisten geven mij de energie te laten zien hoe mooi salsa is en dat iedereen salsa kan dansen. Het gaat om plezier en gezelligheid hebben met elkaar. Daar staat SalsaSamen voor.” Aldus Wendy.

Roxy van Mierlé – docent 
Roxy van Mierlé, 28 jaar (oud) en komt uit Dordrecht. In het dagelijks leven is zij directiesecretaresse voor de gemeente Schiedam voor het Sociaal Domein en trotse eigenaar van Captured by Rox, mijn eigen fotografiebedrijf.

Zo’n 12 jaar geleden stond zij voor het eerst op de dansvloer. Al snel vond zij het  jammer dat er nooit genoeg mannen aanwezig waren en zichzelf aanleerde om zowel mannelijk als vrouwelijk te kunnen dansen. Roxy is veel en vaak (salsa)assistente geweest en heeft daarnaast in Delft ook haar eigen salsaschooltje gehad.

Arjan Groeneweegen – docent
Arjan, geboren in Rotterdam en woonachtig in Capelle aan den IJssel, begon eerst op zijn 14e jaar met de welbekende jongenssport voetbal. Op zijn 17e jaar begon hij naast voetbal ook met stijldansen. Dit heeft hij 6 jaar gedaan. In 2007 kwam Arjan voor het eerst in aanraking met de Salsa. Vanaf dat moment is hij verslaafd aan salsa en is zijn leven veranderd. Hij richt zich nu enkel nog op de salsa en het lesgeven daarin. Na vele jaren als hulpheer en assistent bij verschillende docenten te hebben geholpen begon het lesgeven van zijn passie steeds meer te kriebelen. Middels een salsa docentenopleiding heeft hij zich verder ontwikkeld en is hij zeer gedreven en begaan met de cursisten, om hen de technieken van de salsa bij te brengen, het plezier in en van het salsadansen te laten ervaren en daarmee het salsavirus te verspreiden.

Djan Saris – Assistent
Djan is geboren in Rotterdam en woont nu in Zwijndrecht. Hij heeft tussen de jaren ‘70 en 2005 stijldanslessen gevolgd bij verschillende dansscholen in Rotterdam en Capelle. Maar in 2005 kwam hij ook in aanraking met Salsa en vanwege de vrolijke muziek en sfeer die die dans uitstraalde was hij daar gelijk aan verkocht. Hij ruilde het stijldansen meteen in voor Salsa en ging in datzelfde jaar lessen volgen in Rotterdam. Na een proefles Braziliaanse Zouk in 2006 kreeg hij ook een passie voor deze dans en ging hij ook Zouk lessen volgen.

De passie voor beide dansen is tot nu toe gebleven en daarom volgt hij nog steeds lessen als cursist maar ook als hulpheer.

Daarnaast is hij ook in de ban geraakt van de Lindy Hop, een oude swingdans op muziek van big bands.

Bij SalsaSamen is het vooral zijn doel om als assistent bij de seniorengroepen en als hulpheer bij de andere groepen de passie voor deze dans levend te houden in een sfeer van plezier en gezelligheid.

Hulpheren
Eddy, Herbert, Hulbert, Roman, Ruben, Ramesh, Roy, Romano, Ton

Samen en voor iedereen

Wat mensen kunnen verwachten is een unieke dansschool waar iedereen welkom is. Wij helpen je graag over de eerste drempel heen en als dat eenmaal is gebeurt, voel je alleen nog maar de gezelligheid van het dansen. Salsa bestaat uit verschillende Latin stijlen met elk een eigen muziekkeuze. Salsales is geschikt voor iedereen. Er zit geen verschil in leeftijden en/of culturen. Iedereen is gelijk en danst met elkaar. Het gaat erom dat je lol kunt hebben met elkaar. Dus niet denken dat je te oud of te jong bent, want iedereen kan meedoen. Ben je een beetje angstig aan het begin? Geen probleem, kom kijken of het wat voor je is en stap eventueel later bij.

Salsa wordt steeds populairder in Nederland om mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen.

Salsalessen voor alle leeftijden en Senioren

Dansschool SalsaSamen verzorgd salsalessen voor verschillende doelgroepen. Er worden cursussen gegeven voor alle leeftijden en voor Senioren. “Salsa dansen doe je samen, waardoor ook weer sociale contacten onderling ontstaan. De muziek, de mensen, de sfeer, het is een beleving. Naast een gezellig avondje uit, kun je ook aan je conditie werken. Dat maakt de lessen geschikt voor iedereen.”

Dus wat heeft SalsaSamen te bieden?

  • Een leuke gezellige dansschool voor alle leeftijden in een locatie waar je je al snel thuis voelt
  • Een professionele docente en docent en voldoende hulpheren als er meer dames zijn dan heren
  • Regelmatig feestjes dichtbij huis in Dordrecht die laagdrempelig zijn en waar iedereen met iedereen danst
  • Regelmatig korting bij tijdige aanmelding
  • Maandelijkse nieuwsbrief
  •  Naast de eigen feestjes die SalsaSamen organiseert kunnen cursisten die dat willen ook een dansagenda ontvangen waarin zij wekelijks op de hoogte gehouden worden van de overige party’s in de regio zodat zij elke week ergens hun nieuw geleerde passen kunnen oefenen
  • Een lesaanbod van verschillende dansstijlen
  • Mogelijkheid het lesgeld in termijnen te betalen
  • Gratis parkeren bij de locatie
  • Een locatie die beschikt over een echte professionele dansruimte

* Tip kledingvoorschriften (voor mannen en vrouwen): luchtige kleding. Mogelijkheid tot korte mouwen. Denk aan een vestje die uitgedaan kan worden. Schoenen met een gladde zool en een flesje water.