Dansschool SalsaSamen

SalsaSamen is de salsa dansschool in Dordrecht. De lessen worden verzorgd door oprichtster Wendy van der Zee samen met haar ervaren danspartner Arjan Groeneweegen en zijn assistent Sarah. De senioren salsa lessen worden gegeven door Jaap en Yvette.

SalsaSamen docenten:

Wendy (eigenaar SalsaSamen & docent donderdag)
Wendy van der Zee, woonachtig in Dordrecht, begon op 13 jarige leeftijd met streetdance en gaf vanaf dat ze 16 was streetdanceles aan verschillende groepen en leeftijden. Vervolgens kwam ze in aanraking met salsadansen en dat vond ze helemaal te gek. Na diverse cursussen te hebben gevolgd, begon ze in 2011 met lesgeven van salsalessen bij een dansschool in Dordrecht. Dat deed ze met veel plezier en na 6 jaar besloot ze haar eigen dansschool te openen genaamd SalsaSamen. “Het is voor mij altijd al een droom geweest om een eigen dansschool op te richten, wie niet waagt die niet wint, dus nam ik de stap. De cursisten geven mij energie. Hoe leuk is het om te kunnen overdragen hoe leuk salsa dansen is en dat iedereen salsa kan dansen. Het gaat om plezier en gezelligheid met elkaar. Daar staat SalsaSamen voor.” Aldus Wendy.

Arjan (docent dinsdag, woensdag en donderdag)
Arjan, geboren in Rotterdam en woonachtig in Capelle aan den IJssel, begon eerst op zijn 14e jaar met de welbekende jongenssport voetbal. Op zijn 17e jaar begon hij naast voetbal ook met stijldansen. Dit heeft hij 6 jaar gedaan. In 2007 kwam Arjan voor het eerst in aanraking met de Salsa. Vanaf dat moment is hij verslaafd aan salsa en is zijn leven veranderd. Hij richt zich nu enkel nog op de salsa en het lesgeven daarin. Na vele jaren als hulpheer en assistent bij verschillende docenten te hebben geholpen begon het lesgeven van zijn passie steeds meer te kriebelen. Middels een salsa docentenopleiding heeft hij zich verder ontwikkeld en is hij zeer gedreven en begaan met de cursisten, om hen de technieken van de salsa bij te brengen, het plezier in en van het salsadansen te laten ervaren en daarmee het salsavirus te verspreiden.

Sarah (docent dinsdag & woensdag)
Sarah, woonachtig in Dordrecht, heeft 5 jaar stijldansen gedaan. Ze vond latin altijd veel leuker dan ballroom en is uiteindelijk daarin gaan zoeken. Ze kwam bij salsa uit en vervolgens nam ze de eerste proefles bij Wendy en Arjan. Dit beviel haar heel goed en ze ging op les. Voor Wendy is ze
een paar keer ingevallen en toen ontdekte ze hoe leuk lesgeven is. Nu doet ze dit al 2 jaar met heel veel plezier!
“Het is heel mooi om te zien hoe de cursisten groeien en hoeveel plezier zij er in hebben. Ik ben blij dat ik mijn passie op deze manier kan delen”

 

 

Samen en voor iedereen

Wat mensen kunnen verwachten is een unieke dansschool waar iedereen welkom is. Wij helpen je graag over de eerste drempel heen en als dat eenmaal is gebeurt, voel je alleen nog maar de gezelligheid van het dansen. Salsa bestaat uit verschillende Latin stijlen met elk een eigen muziekkeuze. Salsales is geschikt voor iedereen. Er zit geen verschil in leeftijden en/of culturen. Iedereen is gelijk en danst met elkaar. Het gaat erom dat je lol kunt hebben met elkaar. Dus niet denken dat je te oud of te jong bent, want iedereen kan meedoen. Ben je een beetje angstig aan het begin? Geen probleem, kom kijken of het wat voor je is en stap eventueel later bij.

Salsa wordt steeds populairder in Nederland om mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen.

Salsalessen voor alle leeftijden en Senioren

Dansschool SalsaSamen verzorgd salsalessen voor verschillende doelgroepen. Er worden cursussen gegeven voor alle leeftijden en voor Senioren. “Salsa dansen doe je samen, waardoor ook weer sociale contacten onderling ontstaan. De muziek, de mensen, de sfeer, het is een beleving. Naast een gezellig avondje uit, kun je ook aan je conditie werken. Dat maakt de lessen geschikt voor iedereen.”

Dus wat heeft SalsaSamen te bieden?

  • Een leuke gezellige dansschool voor alle leeftijden in een locatie waar je je al snel thuis voelt
  • Een professionele docente en docent en voldoende hulpheren als er meer dames zijn dan heren
  • Regelmatig feestjes dichtbij huis in Dordrecht die laagdrempelig zijn en waar iedereen met iedereen danst
  • Regelmatig korting bij tijdige aanmelding
  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Een lesaanbod van verschillende dansstijlen
  • Mogelijkheid het lesgeld in termijnen te betalen
  • Gratis parkeren bij de locatie
  • Een locatie die beschikt over een echte professionele dansruimte

* Tip kledingvoorschriften (voor mannen en vrouwen): luchtige kleding. Mogelijkheid tot korte mouwen. Denk aan een vestje die uitgedaan kan worden. Schoenen met een gladde zool en een flesje water.