Dansschool SalsaSamen

SalsaSamen is de salsa dansschool in Dordrecht. De lessen worden verzorgd door oprichtster Wendy van der Zee samen met haar ervaren danspartner Arjan Groeneweegen en zijn assistent Sarah. De senioren salsa lessen worden gegeven door Jaap en Yvette.

EVEN VOORSTELLEN ……………..

Wendy van der Zee – Docent + Eigenares
Wendy van der Zee, woonachtig in Dordrecht, begon op 13 jarige leeftijd met streetdance en gaf vanaf dat ze 16 was streetdanceles aan verschillende groepen en leeftijden. Vervolgens kwam ze in aanraking met salsadansen en dat vond ze helemaal te gek. Na diverse cursussen te hebben gevolgd, begon ze in 2011 met lesgeven van salsalessen bij een dansschool in Dordrecht. Dat deed ze met veel plezier en na 6 jaar besloot ze haar eigen dansschool te openen genaamd SalsaSamen. “Het is voor mij altijd al een droom geweest om een eigen dansschool op te richten, wie niet waagt die niet wint, dus nam ik de stap. De cursisten geven mij energie. Hoe leuk is het om te kunnen overdragen hoe leuk salsa dansen is en dat iedereen salsa kan dansen. Het gaat om plezier en gezelligheid met elkaar. Daar staat SalsaSamen voor.” Aldus Wendy.

Arjan Groeneweegen – Docent
Arjan, geboren in Rotterdam en woonachtig in Capelle aan den IJssel, begon eerst op zijn 14e jaar met de welbekende jongenssport voetbal. Op zijn 17e jaar begon hij naast voetbal ook met stijldansen. Dit heeft hij 6 jaar gedaan. In 2007 kwam Arjan voor het eerst in aanraking met de Salsa. Vanaf dat moment is hij verslaafd aan salsa en is zijn leven veranderd. Hij richt zich nu enkel nog op de salsa en het lesgeven daarin. Na vele jaren als hulpheer en assistent bij verschillende docenten te hebben geholpen begon het lesgeven van zijn passie steeds meer te kriebelen. Middels een salsa docentenopleiding heeft hij zich verder ontwikkeld en is hij zeer gedreven en begaan met de cursisten, om hen de technieken van de salsa bij te brengen, het plezier in en van het salsadansen te laten ervaren en daarmee het salsavirus te verspreiden.

Sarah – Assistent salsa beginners
Mijn naam is Sarah en ik woon in Dordrecht. Ik heb drie zonen in de leeftijd van 13, 11 en 5 jaar. Ik heb 5 jaar stijldansen gedaan. Toen kreeg ik interesse voor salsa en ben op zoek gegaan naar een leuke dansschool. Die vond ik bij Wendy en Arjan. Ik dans daar nu 2 jaar met heel veel plezier. Toen Wendy een keer ziek was heb ik een avond geassisteerd. Dat vond ik zo leuk dat ik de kans kreeg van Wendy om voor vast te gaan assisteren bij de beginners cursus.

Arjan & Sarah

Jaap – docent senioren salsa
Ik ben Jaap van Dijk. Ik ben 65 jaar, woon alweer 40 jaar in Dordrecht, en dans zo´n 20 jaar salsa. Dansen houdt de geest jong, het lijf fit, en is heel gezellig om samen te doen.  Ik heb al een aantal jaren lesgegeven, waarbij vooral het plezier in het dansen voorop staat. Ik neem in mijn lessen veel tijd voor uitleg, herhaling en oefenen, oefenen, oefenen. We gaan  in de cursus voor senioren geen ingewikkelde dingen doen, is ook helemaal niet nodig, met een paar basisfiguren kom je een heel eind. Je zult zien dat je na de cursus met een gerust hart de dansvloer op kunt.

Yvette – assistent senioren salsa

Mijn naam is Yvette Heijstek, getrouwd en woonachtig in Papendrecht.
De liefde voor het dansen is ook bij mij begonnen met Stijldansen, ik was meer op de dansschool te vinden dan thuis😉. Dit heb ik 3 jaar met heel veel plezier gedaan. Daarna kreeg ik interesse in Salsa dansen en heb ik bij verschillende dansscholen (vooral Salsa) gedanst. Mijn liefde voor het dansen beperkt zich niet alleen tot Salsa, dus inmiddels ben ik ook andere stijlen aan het leren, zoals Bachata Fusion en Bachata Dominican. Toen ik benaderd werd om te assisteren bij de Senioren salsa dansgroep, was ik gelijk enthousiast en ik hoop dan ook mijn passie voor het dansen aan jullie over te kunnen brengen!🕺🏼💃

Jaap & Yvette

Samen en voor iedereen

Wat mensen kunnen verwachten is een unieke dansschool waar iedereen welkom is. Wij helpen je graag over de eerste drempel heen en als dat eenmaal is gebeurt, voel je alleen nog maar de gezelligheid van het dansen. Salsa bestaat uit verschillende Latin stijlen met elk een eigen muziekkeuze. Salsales is geschikt voor iedereen. Er zit geen verschil in leeftijden en/of culturen. Iedereen is gelijk en danst met elkaar. Het gaat erom dat je lol kunt hebben met elkaar. Dus niet denken dat je te oud of te jong bent, want iedereen kan meedoen. Ben je een beetje angstig aan het begin? Geen probleem, kom kijken of het wat voor je is en stap eventueel later bij.

Salsa wordt steeds populairder in Nederland om mensen te ontmoeten en sociale contacten op te bouwen.

Salsalessen voor alle leeftijden en Senioren

Dansschool SalsaSamen verzorgd salsalessen voor verschillende doelgroepen. Er worden cursussen gegeven voor alle leeftijden en voor Senioren. “Salsa dansen doe je samen, waardoor ook weer sociale contacten onderling ontstaan. De muziek, de mensen, de sfeer, het is een beleving. Naast een gezellig avondje uit, kun je ook aan je conditie werken. Dat maakt de lessen geschikt voor iedereen.”

Dus wat heeft SalsaSamen te bieden?

  • Een leuke gezellige dansschool voor alle leeftijden in een locatie waar je je al snel thuis voelt
  • Een professionele docente en docent en voldoende hulpheren als er meer dames zijn dan heren
  • Regelmatig feestjes dichtbij huis in Dordrecht die laagdrempelig zijn en waar iedereen met iedereen danst
  • Regelmatig korting bij tijdige aanmelding
  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Een lesaanbod van verschillende dansstijlen
  • Mogelijkheid het lesgeld in termijnen te betalen
  • Gratis parkeren bij de locatie
  • Een locatie die beschikt over een echte professionele dansruimte

* Tip kledingvoorschriften (voor mannen en vrouwen): luchtige kleding. Mogelijkheid tot korte mouwen. Denk aan een vestje die uitgedaan kan worden. Schoenen met een gladde zool en een flesje water.